Välkommen till Lovén Racing

Lovén Racing är teamnamnet som står bakom den unga föraren Christian Lovén. En förare som från sitt första test någonsin i en kart eller gokart som många säger, till att står på startlinjen i Internationella Bilsportförbundets VM i direktdiven kart 880 dagar senare. Då hade han även fått göra ett ofrivilligt uppehåll på 365 dagar för att hans förädrar helt enkelt var upptagna med arbete. Om man skulle be förare i samma startfält visa bilder på första gången de körde en kart skulle man få se väldigt många bilder på 5-7 åringar som redan från tidig ålder spenderat många timmar på motorsportsbanor runt om i olika länder.

Historien om Christian börjar i Norrbottens inland och den lilla byn Pjesker några mil utanför Arvidsjaur. Där växte han upp och drömde om att få köra gokart. En önskan som tyvärr inte kunde möjliggöras där och då.

Christian fick istället vänta tills precis en månad innan han skulle fylla 12 och familjen flyttat till Karlsborg i Västergötland innan dess att drömmen om att köra gokart blev sann. Ett test som häpnade många och som fick hans föräldrar att bestämma sig för att låta pojkens önskan bli verklig.

Säsongerna 2019-2021 körde Christian först karting nationellt i mindre serier för att under hösten 2020 och säsongen 2021 satsa på internationella tävlingar.
Under slutet av 2021 fick Christian chansen att pröva sina vingar i formelbil nationellt i Sverige och detta lyckades mycket bra.

Säsongen 2022 körde Christian Aquila Formula 1000 och lyckades som nykomling komma totalt 4 i serien. Christian vann samtidigt Rookie Cup 2022 för de förare som var nya för året. Detta i hård konkurrens med många duktiga förare. Som bonus erhöll Christian Aquila Formula 1000-seriens förstapris från föraren Kevin Suenson som vann serien 2022. Priset, en hel testdag i Formel 4 med danska FSP-racing, genomförde Christian under oktober med mycket lyckat resultat.

Säsongen 2023 blev ett bakslag med många motgångar då tekniken inte fungerade som vi önskat.

Säsongen 2024 gör Christian en helhjärtad satsning mot att ta hem titeln i Aquila Formula 1000 under det som är hans sista chans att vinna mästerskapet samtidigt som han kommer göra en unik satsning från Norrbottens inland och sina studier i flygteknik vid Lapplands Flygtekniska Gymnasium samtidigt som han fortsätter som representant för Skövde Motorklubb.

Ni är varmt välkomna att hänga med på hans äventyr.

Nyheter & Aktuellt

Snart ute på banorna igen!

Det har varit en lång vinter med massor av snö, speciellt om man som i Christians fall studerar endast några mil söder om polcirkeln.
Nu närmar sig dock säsongen med stormsteg och redan kommande helg sker säsongsupptakt på Malmby utanför Strängnäs och därefter på Mantorp för årets första riktiga bankörning. Efter det väntar några veckors studier innan det blir tävlingspremiär på Mantorp första helgen i maj.

I år har vi valt att renovera Aquilan i egen regi och med det tempo som studier krävt av dem som skulle utföra renoveringen plus lite andra orsaker ligger vi kraftfullt efter men hoppet är 100% i att vi kommer hinna klart minst innan körningen på Mantorp.
Innan dess skall dock karossen monteras klart och det kommer kräva en del arbete med sprayfärg innan årets livery kan monteras. Endast små förändringar från föregående år. Vi är fulla av tillförsikt att Screentext kommer lyckas med att maximera exponeringen för våra samarbetspartners även denna säsong.

Hälsningar Familjen Lovén